Voor iedereen die snakt naar 'met je bord naar buiten', heeft onze rubriek Prakkie een smakelijke oplossing. Karbonades met een heerlijke grillsmaak alsof ze op een zomerse dag zó van de barbecue af komen.
Lekker van de barbecue of gewoon uit de oven
Heb je een barbecue? Steek hem dan aan om deze karbonades van een heerlijke grill- en rooksmaak te voorzien. Toch binnen in de keuken maken? Geen probleem, want die grillsmaak hou je met dit recept sowieso. We gebruiken namelijk Mustard & Smokesaus van het merk Not Just BBQ.
Die haal je bij BBQing
BBQing in de Voltastraat in Dordrecht heeft een heel assortiment sauzen, rubs en marinades, ook van het merk Not Just BBQ. Ga gerust eens kijken bij de grootste barbecuezaak van Zuid-Holland Zuid. Want behalve allerlei smaakmakers, kun je er ook terecht voor bijvoorbeeld kookboeken, accessoires en noem maar op. En barbecues, natuurlijk. Even terug naar de karbonades.
Karbonade met Mustard & Smokesaus van BBQing
Dit heb je nodig voor 2 grote of 3 kleinere eters
2 grote en dikke schouderkarbonades (liefst dik gesneden door de slager)
100 gram gerookte spekblokjes of -reepjes
1 kleine ui
1 grote appel
2 eetlepels roomboter
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel paneermeel
ongeveer 1/3 flesje Mustard & Smokesaus
zout en witte peper uit de molen
koekenpan met anti-aanbaklaag
platte oven(vuur)vaste schaal
De tekst gaat onder de afbeelding verder.
Daar gaan we
* Verwarm de oven op 175 °C. Zet alle ingrediënten klaar.
* Schil de appel en snijd in stukjes.
* Pel de ui en snijd in stukjes.
* Bestrooi de karbonades aan beide zijden met peper en zout.
De tekst gaat onder de foto verder.
* Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel roomboter in de koekenpan tot zeer heet. Braad de karbonades 2 minuten aan iedere kant op hoog vuur aan.
De tekst gaat onder de foto verder.
*Haal ze uit de koekenpan en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
* Temper het vuur en bak in het achtergebleven bakvet de spekjes uit.
* Draai het vuur nu helemaal laag en doe de stukjes appel en ui erbij. Schep om en laat een minuutje op het laagste vuurtje bakken.
De tekst gaat onder de foto verder.
* Besmeer ondertussen de karbonades aan beide zijden rijkelijk met de Mustard & Smokesaus.
De tekst gaat onder de foto verder.
* Schep de ui- en appelstukjes over de karbonades.
De tekst gaat onder de foto verder.
* Bestrooi dun met paneermeel en verdeel de rest van de roomboter in kleine vlokjes over het paneermeel. Als je nog vet in de koekenpan hebt, doe dat er dan ook overheen.
* Zet de schaal in het midden van de oven en laat het in 15-20 minuten bakken tot de bovenkant lekker bruin gebakken is.
De tekst gaat onder de foto verder.
Lekker met witlof en (gebakken) aardappels. Eet smakelijk.